Mi történik a testeddel, ha abbahagyod a szódavizet

6 min read · 18 days ago

 

Ivás szóda könnyű szokás, amibe vissza lehet esni - mindenhol megtalálható, és könnyű az étrend-verziókat viszonylag ártalmatlannak tekinteni. A nosztalgia kedvéért kortyolgatva vagy egy gyors koffeinütés naponta három napos szokáshoz vezethet.

Két diétás szakértőnk közölte velünk, mi történik a testével, ha végre végleg feladja a színes szénsavas fenyegetést. És - spoiler riasztás - véleményük szerint a szóda nem csak rossz neked; ez veszélyes.

1

Csökkenti a cukor utáni vágyat

Nő  <a href=gyorsétel után saláta'>

A kalóriák csökkentése a cukortartalmú üdítőből nem kell gondolkodni: 150 dobozos kalória mellett ezek komoly fontot adhatnak. De a diétás szóda a fontokra is csomagol - ez csak passzívabb-agresszívebb. ' Mesterséges édesítőszerek befolyásolják a jóllakottság érzetét - mondja Isabel Smith , MS RD CDN, Isabel Smith Nutrition.'Testünk evolúciósan úgy alakult ki, hogy nagy mennyiségű kalóriára számítson, amikor valami rendkívül édeset veszünk fel, és ezek a mesterséges édesítőszerek 400-tól 8000-szer édesebbek, mint a cukor. Pár dolog történhet: a gyomorban lévő izmok ellazulnak, így ételt vehet fel, és a hormonok felszabadulnak. A mesterséges édesítőszerekkel a tested azt mondja: 'Várj egy percet, azt mondtad, hogy mindezt a magas kalóriatartalmú ételt adod nekem.' Elégedettség hiányában néhány ember több ételt kereshet.

2

Fogyni fog

egészséges ételek fogyni fogyás

'Annak ellenére, hogy a diétás italok kalóriamentesek, az inzulin felszabadulását okozzák a bélben, mert mesterséges édesítőik édesek, mint a cukor, és ez valójában megakadályozza a fogyást' - mondja. Miriam Jacobson , RD, CDN. 'Az inzulin a szervezet elsődleges zsírmegőrző hormonja, így a test megtartja az esetleges extra zsírt' - magyarázza, hozzátéve: 'Ha megpróbál fogyni azzal, hogy kokszot vásárol egy diétás kokszhoz, ugyanolyan sokat tesz a test kárt okozhat, ha nem többet, a kalóriamentes változatban található összes vegyszer miatt. Amíg leszoktatod magad a szódás szokásodról, add hozzá ezeket zsírégető ételek étrendjéhez, amelyek némelyike ​​valóban blokkolja az adipogenezist, azt a folyamatot, amelynek során a zsír a keretén tárolódik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Tanul hogyan lehet felgyújtani az anyagcserét és lefogyni az okos mód.3

Növeli immunitását

Az ember felépül egy edzés után

A szóda savtartalma rossz hír az emésztőrendszer számára, erodálja a fogzománcot és romlik savas reflux . A diétás üdítő k azonban különösen árulják a beledet - és az általa befolyásolt messzemenő testi rendszereket. 'A kutatók azt tapasztalják, hogy a mesterséges édesítőszerek hatással lehetnek egészségünkre jó baktériumok , amely a vércukorszint-szabályozástól a testsúly-szabályozáson át a betegségig mindent befolyásolhat - hogyan működik immunrendszerünk és hogyan reagál testünk a fertőzésekre - mondja Smith.

4

Erősebb csontok lesznek

A csontok egészsége

A karamell szín szóda mesterségesen létrehozott foszfort tartalmaz, amely káros lehet a csontok hosszú távú egészségére - mondja Smith. A foszfor természetes vegyi anyag, amely megtalálható az olyan ételekben, mint a bab és a szemek, de a sötét szódában található mutáns fajta olyan, mint egy vacsoravendég, aki nem hajlandó távozni. 'Alapvetően olyasmit veszel, ami létezik a természetben, de ennek a hiperabszorpciós formájának az elkészítését' - mondja Smith. A testednek nincs választása, hogy felszívja-e vagy kiválasztja-e, így a kalcium kimosódhat a csontokból. Különösen rossz ez vesebetegségben szenvedők számára - magyarázza.

5.

Több energiád lesz

séta fel a lépcsőn

Itt nem sokkoló: A koffein a szódában nem a barátod. 'A túl sok koffein elfogyasztása dehidratálttá teheti, és túl stimulálja az idegrendszert, fáradtá és kimerültté teheti' - mondja Smith. 'Azt tapasztalom, hogy amikor az emberek csökkentik a koffein mennyiségét, akkor több energiájuk van, mert a koffein nagyon magas és alacsony mélységeket okoz' - teszi hozzá.

Gyakorlása során Smith látta, mi történik, ha abbahagyja a szódavizet, és ez pozitív dominóhatáshoz vezethet. 'A valódi élelmiszerekben sokkal több energia van testünk számára, mint a feldolgozott élelmiszerekben' - mondja, hozzátéve: ' Amikor az emberek csökkentik a feldolgozott tárgyakat , gyakran több friss ételt keresnek, és jobb döntéseket hoznak. A szóda feladásával úgy tűnhet, hogy egy változtatást hajt végre, de valójában jobbá teheti az étrend pár aspektusát.

Lásd Még