Ez a fajta hús a megnövekedett rákkockázathoz kapcsolódik - áll a tanulmányban

4 min read · 18 days ago

 

Ezt már tudtuk minden nap vörös húst eszik növelheti a koleszterinszintjét és kiválthatja a gyulladást. Egy új tanulmány szerint a vörös hús magas fogyasztása szintén növelheti annak kockázatát rák .

A tanulmány szerzői összekapcsolják az úgynevezett nem emberi cukrot N- glikolilneuraminsav (Neu5Gc) tejtermékek és vörös húsokhoz, például marhahúshoz és sertéshúshoz. A megnövekedett fogyasztás több antitestet eredményez a vérben, amelyek korábban a rák nagyobb kockázatával jártak. A folyóiratban megjelent tanulmány BMC Medicine szeptemberben 120 résztvevő ételnaplóit és szérummintáit elemezte.

'Először mutatjuk be, hogy a vörös hús és a tejtermékek egyaránt tartalmaznak Neu5Gc-t, és azoknak az embereknek, akik több Neu5Gc-t fogyasztanak ezekből a cikkekből, több antitest is lesz a vérükben.' Vered Padler-Karavani A Shmunis Biomedicina és Rákkutató Iskola Sejtkutatási és Immunológiai Tanszékének Ph.D. Ezt egyél, ne azt! . 'Egy korábbi tanulmányban azt tapasztaltuk, hogy az antitestek magasabb szintje a rák kockázatának megnövekedésével jár.' (Összefüggő: Minden idők 21 legjobb egészséges főzési hackje .)Az antitestek akkor jelenhetnek meg a csecsemőknél, ha tehéntej-tápszerrel etetik őket - teszi hozzá Padler-Karavani, a tanulmány megfelelő szerzője. Bár az antitestek 30 vagy több évig maradhatnak a vérben, nem mindenkinek kell eltávolítania a vörös húst az étrendjéből.

A vörös hús és a tejtermék egyaránt tartalmaz nem emberi cukrot Neu5Gc. A cukornak való kitettség szempontjából a magas cukortartalmú termékek kevesebb felvétele csökkentené ennek az immunogénnek való kitettséget '- mondja, hozzátéve, hogy' cikkünk azt mutatja, hogy bizonyos mennyiségek rendben lehetnek, mivel nem eredményeznének magas kitettség az étrendben lévő cukornak.

Megállapításaik alapján a szerzők létrehozták a Gcemic Index , amelyet elkülönítenek a Neu5Gc alacsony és magas fogyasztása között. A heti egy-két közepes méretű marhahús steak fogyasztása az első negyedévre esik, míg négy-öt steak a negyedik negyedévre esik. Az indexet útmutatóként használhatja saját étkezéséhez.Az American Heart Association azt is mondja, hogy jó, ha vörös mértékkel fogyasztják a húst. Javasolja a sovány vágások kiválasztását és a főzés előtt a lehető legtöbb zsír levágását. A szervezet azt is javasolja, hogy cserélje ki a vörös húst csirkével, halakkal, babokkal vagy hüvelyesekkel a fogyasztott telített zsír mennyiségének csökkentése érdekében. További információ a legegészségesebb húsokról itt található a legnépszerűbb húsok táplálkozás szerint rangsorolva .

Lásd Még