Ezek az emberek először kapják meg az oltást, mondja Dr. Fauci

Kiadva Etnt Health

3 min read · 18 days ago

 

Van egy fény az alagút végén - mondja Dr. Anthony Fauci , az Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója és az ország vezető fertőző betegség-szakértője. Legalább három koronavírus vakcina bizonyul hatékonynak a vizsgálatok során, néhányat néhány héten belül elosztanak; Ma a Moderna, az egyik gyártó, sürgősségi FDA jóváhagyást kér. És egy pillanattal sem hamarabb: az esetek - és a halálesetek - az egész országban száguldoznak.

De ki kapja meg először az oltást? Fauci megjelent Ismerje meg a sajt ót Tegnap Chuck Todd műsorvezetővel, hogy körvonalazza azt, aki szerinte kezdetben kapja a fáradságot - olvassa el tovább, és hogy biztosítsa egészségét és mások egészségét, ne hagyja ki ezeket Biztos jelek, hogy már volt koronavírusod .

Itt van, ki kapja meg először az oltást, mondja Dr. Fauci

Fauci korábban elmondta MSNBC hogy 'mire elérjük decemberünket, képesek leszünk elérhető adagokat biztosítani az emberek számára, akiket a legfontosabbnak tartanak.' A PBS-nek adott másik interjújában Fauci elárulta, hogy ezeket a magasabb prioritású csoportokat a CDC ajánlása szerint határozzák meg.Per CDC az életkor mellett számos olyan alapbetegség létezik, amelyek bármely korú felnőttnek azt mondják, hogy fokozottan veszélyeztetett súlyos betegség a COVID-19-et okozó vírus miatt. Ide tartoznak a rák, a krónikus vesebetegség, a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség), a szívbetegségek, például a szívelégtelenség, a koszorúér-betegség vagy a kardiomiopátiák, a szilárd szervátültetésből származó immunhiányos állapot (az immunrendszer gyengülése), az elhízás (testtömeg-index [BMI ] 30 kg / m2 vagy annál nagyobb, de<40 kg/m2), severe obesity (BMI ≥ 40 kg/m2), pregnancy, sickle cell disease, smoking, and type 2 diabetes mellitus.

Szerint a AP , az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjait tanácsadó szakértői testület azt is fontolgatja, hogy kiemelt fontosságot tulajdonítson az alapvető iparágak dolgozóinak.

'Azt hiszem, biztosan az egészségügyi dolgozók is ezek közé fognak tartozni' - mondta Dr. Fauci, amikor Todd azt mondta, hogy feltételezi, hogy pole pozícióban vannak. - Nem tudom pontosan, mi lesz a pontos végső döntés. Minden bizonnyal egészségügyi dolgozók lesznek fent. Lehetnek mások is. Nem tudom. Mint tudják, kedden az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság kedden vagy szerdán, valamikor a jövő hét elején be fogok jönni, találkozom a CDC-vel, és ilyen döntéseket hozok '- mondta. - De ha megnézzük az egészségügyi dolgozók számát, nyilvánvalóan fokozatosan kell ezt megtennie. Mármint nincs elegendő oltásunk az első, tudod, december utolsó hetében, két-három vagy háromban ahhoz, hogy mindenkit megszerezhessünk, akinek szüksége van. És ez az oka annak, hogy az történik, hogy egy bizonyos mennyiségű oltást helyben szállítanak az államokba. És akkor a CDC határozott ajánlásaival az államok dönthetnek arról, hogyan kell ezt megfelelően csinálni.ÖSSZEFÜGGŐ: A COVID tünetei általában ebben a sorrendben jelennek meg, a tanulmány megállapításai

Dr. Fauci szerint az idősek otthonában lévőket prioritásként kell kezelni

Todd ezután az emberek konkrét csoportjairól kérdezett. Mikor kapják meg az oltást egy idősebb intézményben vagy idősek otthonában lévők? 'Ismét nem akarok megelőzni a tanácsadó bizottságot, de elmondhatom, hogy mi fog történni' - mondta Fauci. - Természetesen nem végleges, hogy az idősek otthonában az emberek valószínűleg nagyon magasan vannak ott, a létesítményben. Tudod, ha megnézed, hogy hány ember van az úgynevezett hivatalos idősek otthonában, körülbelül 1,5 millió ember él. Ha megnézzük azokat az embereket, akik a személyzet, az a személyzet, a hivatalos idősek otthonai, az még kb. 1,5 millió. Tehát valószínűleg körülbelül 3 millió ember él. Azt hiszem, hamarosan védelmet nyerhetsz, mert nyilvánvalóan nagyon sebezhetőek. Ezután lefelé halad azoknak a listájának, akik idősek vagy alapbetegségekkel rendelkeznek. És megkapod a különböző prioritásokat.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az arcmaszk viselésének 7 mellékhatása

A gyerekek valószínűleg utoljára oltanak be

Todd ezután a gyerekekről kérdezett. Nem sok kísérletet végeztek velük az oltóanyaggal kapcsolatban. 'Hónapokkal hosszabb lesz, mire a gyermekeket beoltják' - mondta Todd.'Ennek oka hagyományosan az, amikor olyan helyzet áll rendelkezésre, mint egy új oltás, akkor biztosra akar menni, mert a gyermekek és a terhes nők is sebezhetőek. Tehát, mielőtt beteszi a gyermekekbe, meg akarja győződni arról, hogy rendelkezik-e olyan hatékonysággal és biztonsággal, amely egy felnőtt populációban, különösen a normális felnőtt populációban megalapozott. Aztán vannak olyan módszerek, hogy oltást kapjunk a gyermekektől, mondjuk talán januárban és még egyszer - ez az én becslésem nem biztos, hogy pontosan ez -, hogy megy előre, és megteszi az úgynevezett első fázisú és egy fázisú kétutas próbát gyermekeknél. Más szavakkal, megtudja, biztonságos-e a gyermekeknél? És kiváltja-e azt a fajta immunválaszt, amely összehasonlítható a felnőttekével, az Ön által ismert immunválasz megvédi a felnőtteket? És akkor megteheti, hogy elvégezhet egy tanulmányt - ezt hívják áthidaló tanulmánynak. Mondhatod, oké, most már biztonságban vagyunk a gyerekekben. Összehasonlítható immunogenitásunk van, nevezetesen azonos típusú immunválasz. Gyorsan engedélyezhetjük ezt a gyermekek számára, mielőtt átmennénk egy 30 000 fős próbán, amely hosszabb ideig tarthat. Tehát januárban nagyon valószínű, hogy elkezdjük a folyamatot, hogy hamarabb, mint később, eljuttassuk a gyerekekhez.

Hogyan lehet túlélni a pandémiát az oltás megérkezéséig

Egészséges felnőttek áprilisig vehetik be az oltást - jósolta Fauci. Addig 'ha valóban nagyon odafigyelsz a közegészségügyi intézkedésekre, úgy gondolom, hogy megakadályozhatjuk annak a hullámnak a felgyorsulását, amelyet látunk' - mondjaDr. Fauci. Tehát olyan dolgokat, mint a maszkok viselése, egységesen; távolságtartás; kerülni a tömeget a gyülekezeti környezetben, különösen beltéren; Gyakran mosson kezet , és hogy a legegészségesebb módon tudja átvészelni ezt a járványt, ne hagyja ki ezeket 35 olyan hely, ahol a COVID-et valószínűleg elkapja .

Lásd Még