Ezek az ételek gyengíthetik a COVID-19-et, az új tanulmány szerint

4 min read · 18 days ago

 

A világ izgatottan várja a koronavírus elleni oltás érkezését. Amíg egy elérhetővé nem válik, érdemes fontolóra venni további felvételt étcsokoládé vagy zöld tea étrendjéhez - a társadalmi távolságtartás gyakorlása és a maszk viselése mellett.

De-Yu Xie, a növény- és mikrobiológiai biológia professzora és Yue Zhu, Ph.D. hallgatója az Észak-Karolinai Állami Egyetem Xie laboratóriumában azt tapasztalta, hogy bizonyos élelmiszerekben és italokban található kémiai vegyületek megakadályozhatják az új koronavírus sejtekben lévő bizonyos enzimek szaporodását.

Folyóiratban megjelent tanulmányuk szerint Határok , étcsokoládé, zöld tea és muskotály szőlő (egy déli őshonos fajta) mind olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek képesek megkötni és hatékonyan blokkolni a COVID-19-et okozó vírus SARS-CoV-2 proteáz működését. Ha a proteáz replikációja gátolt, akkor egy vírus terjedését hatékonyan leállítják.'Laboratóriumunk egyik fókusza az olyan táplálék-gyógyszerek megtalálása az élelmiszer- vagy gyógynövényekben, amelyek gátolják vagy a vírus emberi sejtekhez való kapcsolódását, vagy a vírus terjedését az emberi sejtekben' - mondta Xie. nyilatkozatban . (Összefüggő: Az egy vitamin orvosok mindenkit arra sürgetnek, hogy azonnal vegyenek be )

kezében egy csésze zöld tea Monika Grabkowska / Unsplash

Pontosan mit néztek a szerzők?

A kutatók megfigyelték, hogyan reagált a fő proteáz (Mpro) a SARS-CoV-2 vírusban, amikor kapcsolatba került különböző növényi vegyi anyagokkal, különösen olyanokkal, amelyek mindkét gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal. Számítógépes szimulációk és laboratóriumi tanulmányok révén tanulmányozták az Mpro-t.

olasz sajtok

A számítógépes szimulációk azt mutatták, hogy a kakaóporból, étcsokoládéból, zöld teából és kétféle muszkadinos szőlőből származó specifikus kémiai vegyületek képesek megkötődni az Mpro különböző részeihez.'Az Mpro olyan része van, amely olyan, mint egy' zseb ', amelyet a kémiai vegyületek' töltöttek be '- mondta Xie. - Amikor ezt a zsebet megtöltötték, a proteáz elvesztette fontos funkcióját.

A laboratóriumi kísérletek hasonló eredményeket hoztak - a zöld tea és a muszkadin szőlő kémiai vegyületei teljesen gátolták az Mpro működését. Az étcsokoládéban és a kakaóporban található vegyületek viszont mintegy felére csökkentették az aktivitást.

'A zöld tea öt kémiai vegyülettel rendelkezik, amelyek az Mpro zsebének különböző helyeihez kötődnek, lényegében elsöprő mértékben gátolják működését' - mondta Xie. A muskotály szőlő héjában és magjában ezeket a gátló vegyszereket tartalmazza. A növények ezeket a vegyületeket önmaguk védelme érdekében használják, ezért nem meglepő, hogy a növényi levelek és héjak tartalmazzák ezeket a hasznos vegyületeket.

Ez nem azt jelenti, hogy ezek az ételek és italok megvédik Önt a COVID-19-től, de ezek a megállapítások az elkövetkező nagyobb felfedezések katalizátora lehet.

További információkért mindenképpen nézd meg Ennek az italnak az elfogyasztása okosabbá teheti Önt, tanulmányi eredmények .

Lásd Még