A metró kenyerét nem is szabad kenyérnek nevezni - írja az Irish Court

Kiadva Éttermek

3 min read · 18 days ago

 

Az ír legfelsőbb bíróság marhahúst kínál a Subway kenyerével. Valójában egy nemrégiben hozott ítéletben a bíróság közölte a társasággal szendvics zsemlét nem is szabad hívni kenyér.

Az amerikai szendvicslánc kenyere nem felel meg a számlának, mint alapélelmiszernek az Írország 1972. évi hozzáadottérték-adóról szóló törvénye, Ír Független jelentések. Az OK? Túl magas a cukorszintje. (Összefüggő: Minden idők 21 legjobb egészséges főzési hackje )

E törvény értelmében az éttermekben felszolgált vágott élelmiszerek, mint pl kávé , a teát és a szendvicseket nem adóztatják meg, ha elmennek. Miután azonban egy Subway franchise-tulajdonos Írországban megtámadta az adóhatóságot az áfa (hozzáadottérték-adó) visszatérítés elutasításáról, a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a Subway kenyere nem is képezhető kenyérként, ezért ez nem alapérték és adóköteles.anyagcsere típus

A kérdés az, hogy a tészta lisztjének a kenyér tömegének 10% -a cukor, és az áfatörvény szerint a cukor, a zsír és a kenyérjavító együttesen nem pótolhatja a liszt tömegének több mint 2% -a . Ez a törvény megakadályozza a sütemények és más édes pékáruk adómentességét. Tehát látja, az érv nem az, hogy a Subway kenyere az túl cukros hogy tulajdonképpen kenyérnek nevezzük, inkább arról van szó, hogy megérdemli-e a lánc szendvicsének adózását.

'A metró kenyere természetesen kenyér' - metró mondta közleményében . 'Több mint három évtizede sütünk friss kenyeret éttermeinkben, és vendégeink minden nap visszatérnek olyan szendvicsekért, amelyek olyan kenyérre készülnek, amely olyan jó illatú, mint amilyen íze van.'

Ami a helyzetet illeti, egy hat hüvelykes zsemle 3-5 gramm cukrot tartalmaz, ez körülbelül annyi cukrot tartalmaz, mint egy Oreo süti .Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a gyorsétterem ipar legfrissebb híreivel, Iratkozz fel hírlevelünkre .

Lásd Még