Új COVID-ügyek szárnyalnak ebben az 5 államban

Kiadva Etnt Health

7 min read · 18 days ago

 

A koronavírus esetei csökkennek az olyan korábbi forró zónákban, mint Texas - Robert Redfield, a CDC igazgatója ezt 'haladásnak' nevezi -, de a Középnyugat egyes államaiban az esetek emelkednek. A Johns Hopkins által összegyűjtött adatok CNBC elemzése szerint a következők: hétnapi mozgóátlag alapján a napi jelentések elsimítása érdekében. És hogy biztonságban tartsa magát és másokat a világjárvány idején, függetlenül attól, hogy hol lakik, ne hagyja ki ezt az alapvető listát Biztos jelek, hogy már volt koronavírusod .

1

Iowában emelkednek az esetek

az almaecet készítése
Des Moines Iowa látképe és nyilvános park az USA-ban

Iowában 55 996 eset és 1033 haláleset van. 'Az új koronavírus által okozott betegség több száz újonnan jelentett esete az állami tisztviselők szerint a betegség teljes eseteinek száma meghaladta az 55 000-et, és több mint egy tucat új halálesetet jelentett.' KCRG . 'A Fehér Ház szakértői ebben a hónapban arra kérték az iowai tisztviselőket, hogy a legtöbb városi területen és több vidéki megyében kötelezzék a lakosokat nyilvános arcmaszk viselésére, és ezeken a területeken zárják be a bárokat, amíg a koronavírus-járvány meg nem szűnik'. a Des Moines-i nyilvántartás .2

Kansasban emelkednek az esetek

Dr. Samuel J. Crumbine, a Kansas Állami Egészségügyi Tanács titkára 1918-ban, aki a lakosságot oktatta a spanyol influenzajárványról és annak megelőzéséről.

'A K-State osztályai éppen ezen a héten kezdődtek, és a Phi Delta Theta testvériség 13 tagja már pozitívan tesztelte a koronavírust. Manhattan, Kansas polgármestere, Usha Reddi képeket tett közzé az esti sétákon bulizó hallgatókról, az egyetemi adminisztrátorok pedig sürgős levelet küldtek, amelyben a diákokat felelősségteljes magatartásra kérték. ' Kansas City Star . 'Jelenleg, mint soha soha életünkben - mondta -, mindenkinek ugyanazt a játékkönyvet kell követnie.' Az államnak 37 544 esete és 431 halála van.

3

Illinoisban emelkednek az esetekCTA buszsofőrök álarcban tartanak egy kis szünetet Foster és Broadway közelében

'Az Illinois-i Közegészségügyi Minisztérium (IDPH) szerint az állam 20 megyéje most' figyelmeztető szinten 'van a COVID-19 számára' - jelentések WSIL . Ezekben a megyékben esküvőkkel, vállalkozásokkal, környéki összejövetelekkel, partikkal, hosszú távú gondozási létesítményekkel és más gyülekezési helyzetekkel, szomszédos államokba, bárokba, sporttáborokba utazásokkal, illetve ugyanazon háztartás tagjai között terjedtek el olyan esetek vagy járványok, amelyek nem elszigetelődnek otthon. Az iskolákkal kapcsolatos esetekről is beszámolni kezdenek. A közegészségügyi tisztviselők olyan embereket figyelnek meg, akik nem társulnak el egymástól, vagy használnak arcburkolatot. Ezenkívül jelentések vannak olyan személyekről, akik tüneteiket rosszul tulajdonítják allergiának vagy más betegségnek, vagy nem jelentkeznek a tüneteikkel vagy szoros kapcsolataikkal kapcsolatban '- áll az illinoisi közegészségügyi minisztérium pénteki közleményében. Az államnak 220 000 esete és 8107 halála van.

4

Észak-Dakotában emelkednek az esetek

'A Burleigh-Morton COVID-19 munkacsoport néhány tagja pénteken csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy szerintük az állam vegyes üzeneteket küld, mivel az észak-dakotai koronavírus-betegség aktív esetei új magas szintet értek el, és a helyi esetek meghaladták az 500-at' jelenti a Bismarck tribune . - Megyei megye után rekordszámúak vagyunk. Államszerte arra kérjük az embereket, hogy vegyék ezt komolyan, és mellesleg állami jelentésünk szerint alacsony kockázatúak vagyunk - mondta a Margins alapítója, Kathleen Atkinson nővér minisztériuma. - Ez az ellentmondásos üzenet szerintem gyengíti a hitelességet. Észak-Dakotában 9740 eset és 139 haláleset van.

5.

Dél-Dakotában emelkednek az esetek

Sioux Falls, Dél-Dakota

'A dél-dakotai állami egészségügyi tisztviselők csütörtökön jelentették be, hogy egy személy, aki Sturgisban egy tetoválóüzletben dolgozott, pozitív vírusellenőrzést mutatott, és az emberek a múlt héten valószínűleg kitették az embereket.' CNN . 'A múlt héten a dél-dakotai Sturgis motorkerékpárhoz kapcsolódó koronavírus-esetek az állami vonalakon át eljutottak Nebraskáig - közölték a közegészségügyi tisztviselők.' Dél-Dakotában 11 135 eset és 160 haláleset van.

6.

Összességében az országos esetek aránya 50 000 alatt van

Nő és férfi társadalmi távolságtartó ül a padon a parkban

'Az új koronavírus-esetek pénteken csaknem 48 700-tal nőttek, hét egymást követő napot jelezve, a napi szám 50 000 alá esett, mivel a nemzet fokozatosan leereszkedik a járványok nyarától' CNBC . 'Azt hiszem, hogy haladást látunk az elmúlt négy hétben, remélem, hogy a fejlődés folytatódik, de úgy gondolom, egyikünknek sem szabad elfordulnia attól a felismeréstől, hogy kulcsfontosságú, hogy mindegyikünk felismeri, szeretnénk biztosítani, hogy Covid megálljon velünk, - mondta Robert Redfield, a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ igazgatója pénteki konferenciahívásán.

7

Hogyan kerülhető el a COVID-19

almás receptek
Női kezek kézfertőtlenítő szeszes spray-vel és műtéti maszkkal.

'Nem kell bezárnunk a kiskereskedelmet, nem kell bezárnod magad' - mondta Redfield. - Valójában csak arcvédőt kell viselnünk, amikor nem tudunk társadalmi távolságot elérni, kezet mosni és okosan kezelni a tömegeket. Különösen nyilvánvalóan a bárokban és a fedett éttermekben tapasztalható túlzsúfoltság, és ezt a járványt kordában tarthatjuk. És hogy a legegészségesebb módon tudja átvészelni ezt a járványt, ne hagyja ki ezeket 37 olyan hely, ahol a legvalószínűbb a koronavírus elkapása .

Lásd Még