Orvos vagyok, és itt van a félelem a COVID-től

Kiadva Etnt Health

5 min read · 18 days ago

 

Az elmúlt néhány hónapban a COVID-19 halálozási arány számos tényező miatt csökkent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb ember hal meg a fertőző vírus következtében. Kedden az Egyesült Államok komor mérföldkőhöz érkezett, 1707 halálesetről számolt be - ez a legmagasabb napi haláleset május 14. óta. A közelmúltban bekövetkezett haláleseteknek emlékeztetniük kell arra, hogy a COVID-19 még mindig nagy ügy és sokkal halálosabb, mint a influenza - mondja az egyik vezető orvos.

spermaszám növelése

'Amikor azt hallom, hogy az emberek azt mondják, hogy a COVID-19 nem nagy ügy, vagy hogy alacsony a halálozás, az dühítő.' Darren Mareiniss, orvos, FACEP , A philadelphiai Einstein Medical Center sürgősségi orvosának orvosa és a pandémiás készültség szakértője magyarázza Ezt egyél, ne azt! Egészség . - Sok nagyon beteg és haldokló beteget láttam COVID-19 fertőzésben. Ez nem olyan, mint az influenza. Olvassa el, hogy többet hallhasson, és hogy biztosítsa egészségét és mások egészségét, ne hagyja ki ezeket Biztos jelek, hogy már volt koronavírusod .

A puszta halálesetek száma 'megdöbbentő'

Az 1918-as járvány halálozási aránya körülbelül 2% volt, és világszerte több mint 100 millió ember halálát okozta. 'A halálozási arány alacsonynak tűnhet, amikor meghallja, de a pusztító halálozások száma megdöbbentő' - mutat rá. '2% -a 20-szor halálosabb, mint a szezonális influenza, amelynek halálozási aránya 0,1%.'A koronavírus halálozási aránya összességében 5 és 2% között van, 'de az idősebb betegek és a társbetegségben szenvedők esetében szignifikánsan magasabb' - magyarázza. 'Ha ezt perspektívába helyezzük, ha az ország fele megfertõzõdik a COVID-19-ben - összesen 160 millió eset -, ez körülbelül 1,6 millió halálesetet eredményez.

Kifejti, hogy a halálozási arány csökkenése a nyár folyamán számos tényezőnek tudható be. Az egyik az, hogy a fertőzött betegek átlagos életkora csökkent. A másik az, hogy az orvosok hatékonyabb kezelési módszereket találtak. 'Ha lehetséges, megpróbáljuk elkerülni az intubációt' - mondja. A dekadron és a Remdesivir gyógyszerek valószínűleg segítettek csökkenteni a mortalitást. 'A Decadron különösen hatékonynak tűnik a ventillált betegek és az oxigénfüggő betegek mortalitásának csökkentésében' - magyarázza. 'A Remdesivir nem egyértelműen hatékony a halálozás csökkentésében, de valószínűleg hatással van.'

edzés után fehérje

Sajnos, ha a COVID-19 esetek az elmúlt hetekben tapasztalható riasztó ütemben folytatódnak, a halálozások száma ugyanabba az irányba fog alakulni, és 'a halálozás továbbra is jelentős lesz a kezelési módok és a kezelés javítása ellenére'.Összefoglalva: Csak azért, mert a halálozási arány alacsonyabb, egyre többen fertőződnek meg - ami azt jelenti, hogy a halottak száma továbbra is napi szinten megugrik és rekordokat dönthet.

ÖSSZEFÜGGŐ: Dr. Fauci szerint a legtöbb ember ezt tette, mielőtt elkapta a COVID-et

Hogyan lehet túlélni a pandémiát

Ami önmagát illeti, tegyen meg mindent, hogy megakadályozza a COVID-19 eljutását és elterjedését: viselje a szájmaszk , tesztelje magát, ha úgy gondolja, hogy koronavírusban szenved, kerülje a tömegeket (és a bárokat, valamint a házibulikat), gyakorolja a társadalmi távolságtartást, csak elengedhetetlen feladatokat hajtson végre, rendszeresen mosson kezet, gyakran fertőzött felületeket fertőtlenítsen, maradjon szabadban, mint bent. - Láttuk, mi történik akkor, amikor ezt nem teszi meg a nagyon sajnálatos tapasztalatok révén, amelyek mostanra nagyon nyilvánossá váltak az Egyesült Államokban. Úgy értem, ez bizonyítottan pozitív - mondja Dr. Anthony Fauci . És hogy a legegészségesebb módon tudja átvészelni ezt a járványt, ne hagyja ki ezeket 35 olyan hely, ahol a COVID-et valószínűleg elkapja .

autóversenyzés oktatás

Lásd Még