Fettuccine Alfredo névadója a tésztaedényt használta feleségének felvidítására

5 min read · 18 days ago

 

A vajas fettuccine Alfredo a tészta étel, amely meglehetősen jól ismert, és sokan sokszor szívesen fogyasztják. De hogyan kapta a nevét? Volt még egy igazi Alfredo? Hogyan lett ilyen népszerű? Kiderült, hogy ennek a krémes, álmodozó, biztosan kielégítő receptnek a története majdnem olyan gazdag, mint jellegzetes íze. És igen, van egy személy, aki köszönetet mond ennek az étkezésnek a létrehozásáért, amelyre sokan vágyunk.

Noha Rómából származik, a fettuccine Alfredo Amerikában azután jött létre, hogy egy pár nászutas filmsztár bemutatta családjának és barátainak az egyszerű, mégis kiadós ételt. Nemzedékekkel később a fettuccine Alfredo elkészítése az Egyesült Államokban egészen más, mint Olaszországban.

Hogyan kapta a nevét ez a klasszikus étel?

A legenda szerint első gyermekének 1908-as születése után Alfredo di Lelio főzött egy adag fettuccine tésztát, omlós Parmigiano-Reggiano sajt , és rengeteg vajat kísérteni feleségét Inest , mivel étvágytalanságban szenvedett. Az így elkészített étel olyan finom volt, hogy di Lelio családja az Alfredo alla Scrofa étteremben, az étteremben nyitotta meg éttermét, amelyet több évvel később nyitottak Rómában.Legenda születik.

Alfredo di Lelio nem csak a fettuccine Alfredo-nak kölcsönözte a nevét, hanem az ételhez adta a szellemét. Amikor az ügyfelek bejöttek az étterembe, a bajszos szakács felkészült az aláírásos tésztaasztal . Miután fettuccine tésztával és vajkrémekkel halmozott tálat tett egy étkező elé, di Lelio lassan reszelt sajtot adott az edényhez, miközben villával és kanállal használta az összetevőket. Igazi műalkotás és nagyon kellemes személyes érintés, nem gondolja?

Fettuccine alfredo kenyérrel

Egy hollywoodi szerelmi történet.

Amikor a hollywoodi szerelmes madarak, Douglas Fairbanks és Mary Pickford voltak nászút Rómában 1927-ben , vacsoráztak az Alfredo alla Scrofa étteremben, és átnézték az étterem immár legendás étkezését. A házaspár nem csak többször boldogan evett ott nyaralása alatt, de di Lelio-nak egy vésett villa-kanál szettet is bemutattak. Beszéljen arról, hogy hűséges rajongók vagyunk! Odahaza az ifjú házasok fettuccine Alfredót szolgáltak fel egy vacsorán, és ez gyorsan behatott befolyásos körükbe.

Rómából szeretettel.

Nem csak Douglas Fairbanks és Mary Pickford vadult meg Alfredo di Lelio aláírása miatt. 1927-ben vendéglős és ételkritikus George Rector tombolt az Alfredo alla Scrofa - i fettuccine - ről a Szombat Esti Post . Később még di Lelio receptjét is közzétette. Az étterem ezután próbakővé vált az Olaszországban nyaraló amerikaiak számára, és hamarosan az étel országszerte megfogott.Az 1960-as években a Pennsylvania Dutch Noodle Company nyomtatott di Lelio receptjének változata arra szólított fel tejszín nem pedig vaj a tojástészta csomagolásán, és ez a krémesebb változat az otthoni szakácsoknál fogott meg.

Várj, még esznek fettuccine Alfredót Olaszországban?

A Fettuccine Alfredo megrendelése Olaszországban nem lehetetlen - de mégis esetleg felhúzza a szemöldökét . Ahelyett, hogy elkényeztetné az amerikai stílusú fettuccine Alfredót, amelyet tejszínes mártással készítenek, az olaszok felkorbácsolják Fehér tészta , vajban és Parmigiano-Reggiano sajtban forgatott tészta készítmény. Az étel inkább egy klasszikus, olasz kényelmi étel, amelyet általában otthon, nem pedig egy étteremben készítenek.

Lásd Még