Várja, hogy ezt a technikát hamarosan a közelben lévő éttermekben használja

Kiadva Éttermek

5 min read · 18 days ago

 

Több étterem kezdi széles körűen alkalmazni a QR-kód technológiát számos új és okos módon. Az okostelefon-kompatibilis technológia évtizedek óta létezik, de ahogy az élelmiszer-ipari ipar visszapattan a koronavírus lezárásától, számíthat arra, hogy meglátja a QR-kódok több használata, amikor elmész enni.

A QR rövidítése a gyors válasz, és egy olyan mátrix vonalkód védjegye, amely először 1994-ben jelent meg Japánban. Ez egy géppel olvasható fekete-fehér négyzet, amely kétdimenziós vonalkódra hasonlít, és amikor okostelefonja segítségével beolvasva azonnal információt cserélhet a felhasználó és a vállalkozás között. Számos nemzeti lánc már a QR-kódokat alkalmazza marketing eszközként az ügyfél-hűségprogramokhoz. De ugyanez a technológia felhasználható egy étterem menüjének zökkenőmentes letöltésére közvetlenül a telefonjára, ami korlátozza a megosztást papírmenük és a személyes kapcsolattartás. (Összefüggő: 5 fő változás, amelyet a jövőben az éttermi menükben láthat .)

Működése meglehetősen egyszerű: Ahogy egy asztalnál ül, arra ösztönzik, hogy olvassa be az asztalon megjelenő QR-kódot, amely lehetővé teszi az online menü könnyű elérését, valamint az ételrendelés lehetőségét online, ha egy étterem úgy dönt.Számos étteremtulajdonos számára a QR-kód lehetséges felhasználási lehetőségei túlmutatnak nemcsak az ügyfelek és a dolgozók biztonságán. Az NBC Montanának adott interjúban Arkinda Mickelson, a Bozeman's Club Tavern és Grill megjegyezte, hogyan mentette meg a digitális menüt attól, hogy menüket kelljen nyomtatnia. 'Csak egy hét alatt, reggeli, ebéd, vacsora és italmenük között, körülbelül 1500 papírlapot mentünk át, és ez nem tartalmazza a tintát' - mondta az étel- és italvezető. - Tehát 1000 dollár feletti megtakarítást vizsgálunk egy hét alatt.

Lehetséges azonban, hogy QR-kódokat használnak az éttermi vásárlók adatainak összegyűjtésére és a szerződés nyomon követésére.

A dél-koreai éttermek például tesztelik a QR-kódok használatát a koronavírus eseteiben szenvedő emberek nyomon követésére, és megakadályozzák, hogy mások elterjedjenek. A New York Times nemrégiben arról számolt be, hogy Dél-Korea úgy döntött, hogy 'QR-kódokat rendel a látogatók személyazonosságának regisztrálásához', miután a hatóságok a kézírásos látogatói naplókban szereplő információk nagy része után megkísérelték felkutatni azokat az embereket, akik a múlt hónapban számos éjszakai klubban és bárban jártak a vírus kitörésének központjában hamisnak vagy hiányosnak találták.A koronavírus-esetek QR-kóddal történő nyomon követése ötletes törekvés lehet a közegészség védelmére, de kemény kérdéseket vet fel a digitális magánélet kapcsán is. Ennek ellenére as az éttermek újra megnyílnak itt, az Egyesült Államokban, és tesztelje az új módszereket arra, hogy a védnökök és a munkatársak biztonságban érezzék magukat, elvárják, hogy több QR-kód és csak virtuális menük jelenjenek meg mindenhol. További információkért nézze meg ezeket az éttermekben a következő napokban és hetekben bekövetkező változások . És, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfrissebb éttermi híreket közvetlenül a postaládájába juttassa.

Lásd Még