Az orvosok figyelmeztetik, hogy most ne vegyen be túl sok vitamint

Kiadva Etnt Health

5 min read · 18 days ago

 

Az Egyesült Királyságból származó új orvosi cikk azt tanácsolja a betegeknek, hogy kerüljék a D-vitamin megadózisainak szedését azon hírek közepette, hogy a kiegészítés támogathatja az immunrendszert a koronavírus kitörése alatt. Ez a frissítés egy nemrégiben közzétett után jön orvosi tanulmány amely szoros összefüggést mutatott e kulcsfontosságú kiegészítés és a koronavírussal járó halálozási arány között: D-vitamin .

A koronavírus-járvány egyik kihívást jelentő aspektusa a látszólag változó orvosi meglátás a legjobb gyakorlatokról a megbetegedések elkerülése érdekében. Alig néhány hete egy Északnyugati Egyetem által vezetett kutatócsoport vizsgálta meg COVID-19 esetek Kína, Franciaország, Németország, Olaszország, Irán, Dél-Korea, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok kórházaiból és klinikáiról. Erős összefüggést fedeztek fel között D-vitamin-hiány és halálozási arány a halálos COVID-19 fertőzésből.

De a British Medical Journal , az orvosok megjegyzik, hogy a szervezet D-vitaminnal történő elöntése toxicitást okozhat, és megjegyzik, hogy nulla bizonyíték van arra, hogy a kiegészítés szedése megakadályozza a koronavírust. 'Nincs komoly tudományos bizonyíték arra, hogy a D-vitamin nagyon magas bevitele (azaz mega-kiegészítők) előnyösek lennének a COVID-19 megelőzésében vagy kezelésében' - olvasható a jelentésben. 'A túlzott D-vitamin bevitel bizonyítja az egészségügyi kockázatokat, különösen azok számára, akik más egészségügyi problémákkal küzdenek, például csökkent vesefunkcióval.'Yahoo Life jelentések :

'Sok embernek alacsony a D-vitamin szintje a vérben, különösen télen vagy zárt térben, mert a legtöbb ember számára a nyári napsütés a fő D-vitamin-forrás' - írják a szerzők. 'A napi étrend-kiegészítők fogyasztása és a D-vitamint tartalmazó ételek fogyasztása különösen fontos azok számára, akik elszigetelődnek, korlátozott napfénynek vannak kitéve.' A magas D-vitamin tartalmú ételek közé tartoznak a zsíros halak (például a lazac és a tonhal ), a portobello gomba , a dúsított tej és a joghurt, valamint a tojás.

De a vitamin nagy dózisa - amelyet a szerzők megadózisnak neveznek - rendkívül veszélyes lehet.A tanulmány egy olyan tanulmány nyomán érkezik, amely azt sugallja, hogy a D-vitamin-hiány a COVID-19 magasabb halálozási arányához köthető. De a jelentés arra figyelmezteti az egyéneket, hogy ne kezdjék el egyszerűen mega adagokat szedni. 'Az új SARS-CoV-2 vírus és a SARS-CoV-2 által okozott COVID-19 betegség folyamatos terjedése a nagy dózisú D-vitamin-kiegészítések széles körű elterjedéséhez szólít fel' - írják a szerzők. 'Ezek a felhívások jelenleg nem támogatják az emberekkel kapcsolatos releváns tanulmányokat, inkább a feltételezett mechanizmusokra vonatkozó találgatásokon alapulnak.'

Csakúgy, mint a legtöbb egészséggel kapcsolatos útmutatás esetében, kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott megközelítés, valamint az egészséges szkepticizmus adagja minden gyógyír tekintetében. Nincs bizonyíték arra, hogy a D-vitamin bárkit meggyógyítana COVID-19 vagy akár megakadályozza a koronavírus összehúzódását. Kint tölteni az időt, és napsütéssel kapni a jó öreg D-vitamint? Egészséges életmód és ajtón kívül tartózkodás ( és nem belül ) egyértelműen összefügg a betegség elkerülésével.

Lásd Még