5 dolog, amit soha nem szabad bevinni egy élelmiszerboltba

10 min read · 18 days ago

 

Egy globális járvány idején bevásárlás nagynyomású tevékenységgé vált, amely megköveteli, hogy mindannyian gondosan figyeljünk oda, mit csinálunk, mihez érünk és akinek a közelében állunk . Mivel annyi minden van a fejünkben, hogy ne csak megszerezzük a szükséges élelmiszert, bölcs dolog megpróbálni a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a zavaró tényezőket és a potenciális csíramágneseket, amikor vásárolni megyünk.

Jó kiindulópont ebben az erőfeszítésben a olyan tárgyakat, amelyeket magával hoz az üzletbe, és aktívan otthagyva néhányukat. Akár ez azt jelenti, hogy néhány tárgyat hagyjon az autóban, vagy otthon, a 2020-as élelmiszerbolt-vásárlás esetében a legbölcsebb, ha könnyedén csomagol.

Itt van öt dolog, amit nélkülözhet - legalábbis egyelőre. (És további élelmiszerbolt vásárlási tippekért: feltétlenül iratkozzon fel hírlevelünkre .)1

Smartphone

Smartphone

Legtöbben el sem tudjuk képzelni, hogy okostelefon nélkül távozzunk otthonról, és a zsebébe pattintani az élelmiszerboltba nem jelent problémát. De mi van van probléma, ha a folyosón járva elkezdi kihúzni, ellenőrzi a kapott szöveget, válaszol egy e-mailre, vagy receptet keres vacsorára akartál készíteni. Ezek a szokások mind oda vezethetnek minket, hogy potenciálisan baktériumokat terjesszünk.

'Eszméletlenül megérintjük okostelefonjainkat vásárlás közben, hogy SMS-t küldjünk, hívást kezdeményezzünk vagy ellenőrizzük az élelmiszerbolt-listákat' - mondja Dr. Lina Velikova, PhD, orvosi tanácsadó Kiegészítők101 . 'A termékek megérintése az üzletben, majd többször az okostelefon megnöveli annak esélyét, hogy a baktériumok és vírusok táptalajává váljon.'

kínai ételek

Potenciálisan rosszabb, mint a vírus felületen történő terjedésének kockázata, az okostelefon által okozott zavaró tényezők, amelyek miatt elveszíti a hangsúlyt a feladatra - mozog gyorsan és hatékonyan a folyosókon keresztül és távolságtartás más vásárlóktól. A telefonjára nézve elhanyagolhatja a társadalmi távolságtartást, vagy akár más vásárlókba is ütközhet, és legjobb esetben arra vezet, hogy a forgalmas nyilvános térben maradjon bent, anélkül, hogy az feltétlenül szükséges.Velikova szerint: 'Azt javaslom, hogy tartsa távol a telefont, és ne nyúljon utána, amíg el nem hagyta az üzletet és fertőtlenítette a kezét.' (Összefüggő: 3 dolog, amit nem szabad megtenni az élelmiszerboltban .)

2

Újrafelhasználható táskák

újrafelhasználható élelmiszerbolt táska gyümölcsös zöldségekkel

Normál időkben egy vászon táska vagy terjedelmes erszény behozatala az üzletbe, ahol az élelmiszereket dobálják, széles körben környezettudatos lépésnek számított. De a kutatás, beleértve egy 2018-as tanulmány megjelent a Journal of Environmental Health , megállapította, hogy az ilyen típusú zsákok vírusnyomokat hordozhatnak az élelmiszerboltokban történő felhasználás után. Tehát most bölcsebb lehet csak ragaszkodni az eldobható zacskókhoz, amelyeket az üzlet biztosít.

'Bár jót tesznek a környezetnek, egyes üzletek nem engedik meg, hogy újrahasználható táskákat hozzon magával a szennyeződés kockázatának csökkentése érdekében' - mondja. Dr. Monique May , igazgatósági képesítéssel rendelkező háziorvos és a Doctor in the Kitchen alapítója.

Még akkor is, ha nem a táskáját használja élelmiszerboltok tárolására, mégis kerülje a bármi körülvitelét ami helyet foglal, és akadályozhatja a be- és kijutás lehetőségét, miközben a lehető legkevesebbet érinti.

'Egyes üzletek nem engedélyezik ezeket, mivel előfordulhat, hogy üzletek között haladnak, anélkül, hogy közben takarítanának' - mondja Dr. Susan Donelan , a Stony Brook Medicine egészségügyi epidemiológiai orvosigazgatója. 'Azonban ha hagyjuk őket az autóban, beviszjük az élelmiszereket az autóba, és ha az élelmiszereket a zacskókba töltjük, hogy megkönnyítsük a házba történő szállításukat, akkor minimalizálható a keresztszennyeződés. Fontos, hogy tisztítsa meg a táskákat, amint kiürülnek a tartalmából. (Összefüggő: Az új koronavírus-irányelvek egyetlen legrosszabb mellékhatása .)

3

Kesztyű

bevásárlókocsi kesztyű

Ez ellentmondásosnak tűnhet - végül is a kesztyű megakadályozza a baktériumok terjedését, igaz? Nem feltétlenül. Míg a vírus miatt különösen aggódók nemcsak maszkot, hanem kesztyűt is viselhetnek, az orvosi szakemberek valóban nem tanácsolják a gyakorlatot. Ez nem feltétlenül magának a kesztyűnek, hanem a viselésükhöz kapcsolódó viselkedésnek köszönhető.

'Kesztyűre valójában nincs szükség, ha élelmiszert vásárol' - mondja Dr. Rashmi Byakodi, a szerkesztő A legjobb táplálkozás . - A kesztyű úgy viselkedik, mint a második bőröd, és biztonságban érezheted magad, ha bármihez hozzáérsz az élelmiszerboltban. Amikor különféle tárgyakat érint kesztyűben, akkor a fertőzést bármilyen dologra átterjesztheti; ez magában foglalhatja az arcodat, a telefonodat, az erszényedet vagy az élelmiszer-áruház egyéb cikkét is. '

Megismételheti ezeket az aggodalmakat, miszerint a kesztyű valójában nagyobb valószínűséggel viseli viselőjét a baktériumok elterjesztésében.

kukoricadara kalória

'Az emberek hamis biztonságérzetet kaphatnak kesztyű viselésekor, de elfelejtik, hogy a kesztyű szennyezett, ha egy felületet megérintenek' - mondja. - Viselniük kell még a kezüket, miután viselték őket.

4

Gyerekek

meijer élelmiszerbolt védnöke

Ha a zavaró tényezőkről beszélünk, még a legjobban viselkedő gyerekek is magas szintű kiszámíthatatlanságot és potenciális terjedési kockázatot jelentenek Ön és más vásárlók számára.

'A gyerekek természetesen kíváncsiak, és gondjaik vannak abban, hogy ne tartsák kezüket olyan dolgoktól, mint a polcok, az ételek és más vásárlók' - mondja Dr. Omerine Aseh , a Concierge Medicine PLLC orvosi főigazgatója. - A gyerekek nem mindig emlékeznek társadalmi távolságtartásra, és nem feltétlenül tartják mindig a maszkot. Láttam olyan gyerekeket, akik a kezüket végigfuttatták a polcokon, miközben az áruház alkalmazottai megpróbálták letörölni őket. Csak gyerekek, de ez katasztrofális lehet számukra és mindannyiunkra nézve.

Donelan ezt visszhangozza, hangsúlyozva, hogy a maszk viseléséhez túl fiatal gyerekeket nem szabad bevinni az üzletbe. 'Ha elég idősek ahhoz, hogy a szülő felé fordított ülésen ülhessenek, akkor elég idősek ahhoz, hogy megérintsék a körülöttük lévő élettelen tárgyakat, majd megérintsék az arcukat [szemüket, orrukat, szájukat], amelyek potenciálisan vírust juttathatnak magukba / magukra.'

Ha a bébiszitter nem kivitelezhető, azt javasolja, hogy használja az otthoni házhozszállítási szolgáltatásokat vagy az út mentén történő átvétel lehetőségét az élelmiszereihez. (Összefüggő: A Target végre elkészíti ezt a kulcsfontosságú élelmiszer-vásárlási funkciót .)

5.

Készpénz

készpénzes tranzakció

Még mielőtt beléptünk volna egy járványba, a készpénz kezelése egészségügyi kockázatot jelentett. A 2002. évi tanulmány az amerikai légierő kutatói azt találták, hogy a tesztelt számlák 94% -a baktériumot tartalmaz, amelyek közül néhány tüdőgyulladást vagy más súlyos fertőzést okozhat.

'A pénz fomite-ként szolgál, egy élettelen eszközként, amellyel a kórokozók elterjedhetnek' - mondta Charles Bailey, MD, a fertőzések megelőzésének orvosi igazgatója Gondviselés St. Joseph Health , mondta Bennfentes .

A hitelkártyákat sokkal könnyebb fertőtleníteni, mint a papírszámlákat, és egyre inkább lehetővé teszik az érintés nélküli fizetést, segítve elkerülni az újabb interakciókat és a baktériumok terjesztésének lehetőségét. Bármilyen fizetési módot is használ, ugyanezt az alapszabályt kell betartania, amely igaz volt, mielőtt valaha is hallottunk volna a COVID-19-ről: Fizetés után mosson kezet. További információkért nézze meg ezeket 7 Genius élelmiszerbolt-vásárlási tipp, hogy biztonságosabb vásárlóvá válhasson .

Lásd Még