5 finom jel, hogy túl sok bort iszol

5 min read · 18 days ago

 

Az idők nehézek, és néha csak a parafát akarja rápattintani az üvegre bor és élvezze egy-két pohár vino-t. Bár a cselekmény ártalmatlannak tűnik, néhány pohár alkohol (borral együtt) rendszeres fogyasztása elkezdődhet negatívan befolyásolja a tested . Nem csak ez, hanem néhány komoly egészségügyi probléma is összekapcsolódott a sorban, ezért fontos figyelni azokra a jelekre, amelyeken túl sok bort iszol.

Most rendben van egy pohár bor fogyasztása, csak az fontos mértékkel inni. Tehát, ha ezek a finom jelek bármelyikét tapasztalja, hogy túl sok bort iszik, fontolja meg, hogy csökkentse vino szokásait.

1

Kóros vagy szorongó.

szorongó nő

Ha mostanában különösen hangulatosnak érzi magát, annak minden este a pohár vörösbor lehet az oka. A rendszeres ivás hatással lehet az agyban lévő vegyi anyagokra, amelyek jó hangulatba hozzák. Az alkohol befolyásolja a kisagyat, az agy érzékeny területét, amely vezérli az olyan funkciókat, mint a memória és az érzelmek. A felmérés szerint Alcohol.org , megállapították, hogy az alkoholfogyasztás szorongást és hangulatot okozhat az alkoholfogyasztás alatt és után is.2

Kiszáradt vagy.

tisztított ivóvíz egy pohárban

Mivel az alkohol vizelethajtó, elfogyasztása után kiszáradás tapasztalható - különösen, ha sok bort iszol éjszaka. A vizelethajtó minden olyan anyagot jelent, amely növeli a vizeletképződést - ezért miért kell gyakran bejárnia a fürdőszobába iváskor vagy után. Mivel a testedben lévő víz - és az agyad - kiürül, ez azt jelenti, hogy dehidrációt fogsz érezni. Éppen ezért, ha mégis úgy dönt, hogy igyon egy italt, próbálja meg tartani könnyű, és mindig párosítsa egy pohár vízzel.

ÖSSZEFÜGGŐ: Végre itt van a könnyű útmutató a cukor visszaszorításához.

3

Gyakran fejfájást szenved.

nő fejfájás

Mivel a vízhajtók - a borhoz hasonlóan - a vizet is kimossák az agyadból, ez azt jelentheti, hogy gyakori fejfájást okoz. Az alkohol etanolt is tartalmaz, amely vegyi anyaggá alakul, amely migrént válthat ki. Egyes tanulmányok szerint , különösen a vörösbor, összefüggésbe hozták ezt a problémát.4

Alvási problémái vannak.

Az ember kezét az arcán az ágyban

A. Által végzett tanulmány szerint Országos Egészségügyi Intézet , testünk tulajdonképpen visszapattanó hatáson megy keresztül, ami elengedhetetlen módja annak, hogy teste alkalmazkodjon a rendszer alkoholjához. Körülbelül négy-öt órát vesz igénybe, amíg az alkohol elhagyja a rendszerét, így ez a visszapattanó hatás valóban megzavarhatja az alvást, miközben a rendszeren keresztül halad. Ha úgy dönt, hogy igyon egy pohár bort, válassza azt, hogy este korábban - akár a boldog óra környékén - igyon, hogy a testének ideje legyen alkalmazkodni, és nyugodtan aludhasson. Plusz, rendszeresen jól aludni segíthet a fogyásban.

5.

Cukros ételekre vágysz.

Cukorka

Annak ellenére, hogy a bor nem koktél (amely tele lehet cukros kiegészítőkkel, ha nem vigyázol), az alkoholos italok továbbra is magas szénhidrát- és cukortartalommal rendelkeznek. Amikor cukrot fogyaszt, a szervezete a vércukor-egyensúlyhiány miatt kezd vágyódni utána (eredetileg túl sok cukorral rendelkezik), sőt elkezdhet cukorfüggőség . Még a magas szénhidráttartalmú ételek is okozhatnak cukor utáni vágyat a testünkben való lebontásuk alapján. És mindannyian tudjuk, hogy a túl sok cukor káros lehet a szervezetére. A cukorbevitel csökkentéséhez hasonlóan az ivott bor mennyiségének csökkentése segít abban a véletlenszerű cukorvágyban, amelyet tapasztal.

Lásd Még