5 COVID élelmiszer-biztonsági kérdés - megválaszolva

7 min read · 18 days ago

 

Az Egyesült Államokban jelenleg a koronavírus-esetek minden idõszakában tapasztalható a legmagasabb, a nyilvántartásuk szerint 227 885 új eset naponta felbukkan. Noha sokkal többet tudunk a vírusról, mint márciusban, sok amerikai még mindig küzd annak megértésével, hogy melyik óvintézkedés a családtagok biztonságának megőrzése érdekében továbbra is figyelembe kell venni - különösen azok, akik a magas kockázatú kategóriába tartoznak.

Ez ünnepek különösen kritikus időszaknak bizonyul az amerikaiak számára, hogy elbunkerezzenek, és mindent megtesznek a csoportos összejövetelek elkerülése és a nyilvános maszkok rutinszerű viselése érdekében. Ezeket az óvintézkedéseket, többek között, legalább addig kell megtenni, amíg az emberek többsége nem fér hozzá az oltáshoz. (Összefüggő: Az egy vitamin orvosok mindenkit arra sürgetnek, hogy azonnal vegyenek be .)

Annyi minden változott március óta, amikor először kértük az olvasókat a Twitteren és a Facebookon, hogy osszák meg aggályaikat a koronavírus és élelmiszerbiztonság . Most frissítettük kérdéseire adott válaszainkat a legfrissebb kutatással, hogy Ön a legjobb gyakorlatokkal rendelkezzen.ibs étrend
1

Főznöm kellene más embereknek?

nő fűszerezés hal egy serpenyőben olívaolaj citrommal és sóval

Ez idő alatt a barátokkal és az emberekkel folytatott interakciók minimalizálása általában rendkívül fontos, mivel a COVID-19 leginkább egymással szoros kapcsolatban álló embereken keresztül terjed.

Szerint a CDC , a betegség légúti cseppeken keresztül terjed, amelyek a fertőzött személy szájából vagy orrából vetülnek ki köhögés vagy tüsszentés útján. Ha a vacsora parti , és valakinek a szobában COVID-19 van, és köhög vagy tüsszent egy másik vendéget vagy ezüsttárgyát illetően, ami mindenki másnak nagyobb veszélyt jelent a szobában.

Alsó sor: A legjobb, ha kihagyja a vacsorát ebben az ünnepi szezonban, amíg egy oltást széles körben el nem terjesztenek.2

Rendeljek-e ételt szállításhoz vagy elvitelhez?

ételszállítás

Ismét a vírus emberi kapcsolat útján fertőződik meg, így az Ön és a szülő biztonságának megőrzésének legjobb módja az, ha mindketten maszkot viselnek, amikor válaszolnak az ajtóra. Alternatív megoldásként szinte minden harmadik féltől származó kézbesítési szolgáltatás ezen a ponton bevezette a kapcsolat nélküli funkciót. Jelenleg a helyi éttermek nagymértékben támaszkodnak az Ön támogatására, ezért ezen a télen továbbra is pártfogolja ezeket a vállalkozásokat.

Alsó sor: Élelmiszer rendelése szállításhoz sokkal biztonságosabb, mint beltéri étkezés , különösen, ha úgy dönt, hogy kihagyja az emberi kapcsolatfelvételt a szállítási tranzakcióból. Ennek ellenére még mindig meg kell mosnia a kezét, miután megérintette a csomagolást, és mielőtt elkezdene enni valami tacót vagy szendvicset - mindkettő megköveteli, hogy használja a kezét.

kurkuma tea recept
3

A COVID-19 táplálékon keresztül terjed-e?

sárga kabátot viselő nő egy élelmiszerbolt termékrészlegét vizsgálja

Márciusban a Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megállapított, 'Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az élelmiszer valószínűleg a vírus átterjedésének forrása vagy útja lenne.' Továbbá, Írország Élelmiszerbiztonsági Hatósága azt mondja, hogy a koronavírusnak gazdához, más néven emberhez vagy élő állathoz van szüksége a növekedéshez. Míg a CDC és a WHO is azt mondja, hogy a vírus élelmiszerből vagy élelmiszer-csomagolásból való megfertőződésének esélye rendkívül alacsonyak , tanulmányok kimutatták, hogy a a vírus túlélhet nyers, fagyasztott lazac, csirkeszárny , sertéshús és a fagyasztott garnélarák csomagolásán.

Alsó sor: A COVID-19 étellel történő megfertőződésének kockázata nagyon alacsony.

4

A főzés megöli a koronavírus nyomait az ételeken?

gomba és hagyma

Cikk által közzétett cikk szerint Harvard Medical School 'Meleg ételek esetén a vírus valószínűleg főzéssel pusztulna el.' Ezen felül a Marylandi Egyetem Orvosi Rendszere azt mondta, hogy az étel biztonságos hőmérsékletre, különösen 165 Fahrenheit fokra való főzése megöli az esetleg az ételre kerülő vírusrészecskéket.

Alsó sor: A hő több mint valószínű, hogy megöli a COVID-19 nyomát az ételén, amennyiben ezt alaposan megteszi.

5.

Hogyan kell mosni olyan termékeket, amelyeknek nincs héja, héja vagy héja?

zöldségmosás

A rövid válasz? Víz. Csak sima régi víz. Cikkéből A legjobb étellel kapcsolatos tények , az Auburn Egyetem kertészeti professzorai, Dr. Floyd Woods és Dr. Joe Kemble elmondták, 'kutatások kimutatták, hogy pusztán a régi víz felhasználásával a baktériumok 98% -a eltávolítható, ha a termék öblítésére és áztatására használják. A termék mosása egyszerűen eltávolítja a terméken található baktériumokat vagy egyéb maradványokat. '

jim parsons and todd spiewak kiss

Alsó sor: Áztassa gyümölcsét és zöldségét vízbe, vagy röviden forrvízbe. Ha héja, héja vagy héja van, vegye fontolóra egy kemény ecsettel történő lemosását, miközben víz alatt futtatja.

További információkért mindenképpen Iratkozz fel a hírlevelünkre .

Ezt egyél, ne azt! folyamatosan figyelemmel kíséri a legfrissebb élelmiszer-híreket, amelyek a COVID-19-hez kapcsolódnak, annak érdekében, hogy egészséges, biztonságos és tájékozott (és válaszoljon) a legsürgetőbb kérdéseid ). Itt van a óvintézkedések az élelmiszerboltba kellene venned, a élelmiszerek kéznél kellene lennie a étkezési szolgáltatások és étteremláncok felajánlást kínálnak tudnia kell arról, és hogyan segíthet támogassa a rászorulókat . Folyamatosan frissítjük ezeket az új információk fejlődésével. Kattintson ide az összes COVID-19 lefedettségünkhöz , és Iratkozz fel a hírlevelünkre hogy naprakész legyek.

Lásd Még