21 Sokkoló titok Az éttermi dolgozók tudják - és te sem

Kiadva Éttermek

2 min read · 18 days ago

 

Az éttermi dolgozók nagyon sokat éltek át ebben az évben. Míg némelyikük túlélte vagy elvesztette munkáját, másoknak váratlan kihívásokkal kell szembenézniük az újonnan megnyílt éttermekben. A durva ügyfelek kezelésétől a bennfentes titkokig a függöny mögött zajló dolgokig itt van néhány dolog, amit az étterem személyzete nem mond el.

Ne felejtsd el Iratkozz fel a hírlevelünkre hogy a legfrissebb éttermi híreket közvetlenül a postaládájába juttassa el.

1

Valójában nem gondolják, hogy neked biztonságos ott lenni

éttermi étkezés

Tudva, hogy a koronavírus fertőzésének lehetősége zárt, rosszul szellőző helyiségekben nagyobb sok éttermi dolgozó nem érzi biztonságban a munkába állást. Ha van AC vagy ventilátor az étterem ebédlőjében a vírus körbejárhatta a teret, és hat lábnál jóval nagyobb távolságokat tudott megtenni. 'Az, hogy az állam szerint rendben van a nyitás, nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztonságos' - mondta egy étkezési szakember Chicagóban . Itt vannak 9 dolog az éttermekben, amelyeket soha többé nem lát .2

Lehet olyan munkatársuk, aki pozitívan tesztelte a koronavírust

  <a href=pincér '>

Következtében az egészségügyi ügynökségek iránymutatásainak hiánya , egy étterem nem köteles bezárni vagy tájékoztatni a lakosságot, ha munkatársaik megerősített COVID-19 esetről értesülnek. Ez azt jelenti, hogy a szerverei tudhatják, hogy a személyzetben valakinek a közelmúltban pozitív a koronavírus-tesztje, de a szokásos módon kell folytatniuk az ügyet. Itt van Az egyetlen legrosszabb dolog, amit most egy éttermi kiszolgálónak mondhat .

goldie hawn 1990
3

Utálják az új szabadtéri étkezési politikát

szabadtéri étkezés

Az egyik NYC-i éttermi dolgozó elmondta Gothamist az étkezők teraszon történő kiszolgálásának tapasztalatai valójában szörnyűek a szerverek számára. - Csöpög az izzadság. Az arcod olvad, mert maszkot viselsz, és nem veheted fel az istenverte kesztyűt, mert a kezed is nedves és izzadt. Sok időbe telik a szükséges intézkedések megtartása, és folytatnia kell az emberek szolgálatát is - jegyezte meg. Olvasson ezekről 5 új étkezés veszélye, hogy senki sem látta jönni .

4

Félnek attól, hogy a COVID-19 munkát kapják

pincér

Az éttermi dolgozók szó szerint kárt tesznek magukban, csak azért, hogy munkájukat elvégezhessék a világjárvány idején. Az éttermek mindenképpen nem a legbiztonságosabb helyek a vírus terjedésének kérdésében, és az éttermi személyzet pontosan ugyanolyan alapbérért dolgozik, miközben a szokásosnál sokkal nagyobb kockázatokat vállal. 'Van néhány igazán alapvető dolog, amelyet nem foglalkoztak a dolgozókkal, és teljesen figyelmen kívül hagyjuk, mivel az állam az újranyitást szorgalmazza' - mondta egy szolgáltatóipari szakember Chicagóban .5.

A szabadtéri étkezés lehet durvább, mint gondolná

szabadtéri asztalok az utcán

Első ránézésre a szabadtéri étkezés remek alternatívának tűnik a vásárlókkal teli étkezők zsúfolásáig. Az étterem néhány munkatársa azonban teljesen undorító mellékhatásokat kezdett észrevenni az utcai étkezés során, különösen a nagyvárosokban. Egy New York-i étterem arról számolt be, hogy ügyfeleikkel foglalkozniuk kell az ebédlőasztal legkívánatosabb vendégei - patkányok .

vega burger recept
6.

A nagy partik a legrosszabb rémálmuk

nagycsoportos bár

Jelenleg az ön szolgálatai felelnek a társadalmi távolságtartási szabályok betartatásáért, amíg Ön a létesítményben van. Ha nagy csoportban jelenik meg, akkor számukra rendkívül nehéz lesz befogadniuk. Amikor a szerverek négynél nagyobb csoportot látnak, tudják, hogy nehéz feladatuk van az, hogy helyet foglaljanak. 'A legnagyobb aggodalomra ad okot, hogy egyesek idegenkednek a társadalmi távolságtartástól' - mondta a szerver Észak-Karolinában .

7

Maszkok viselése miatt kérdezik őket

álarcos pincérnő

Beszéltünk szerver egy előkelő étteremből Észak-Karolinában aki azt mondja, hogy ügyfelei durva megjegyzéseket tettek maszk viselése miatt. Egyes ügyfelek arra is törekedtek, hogy bebizonyítsák tévedését. 'Többször megkérdezték tőlem, ismerek-e valakit, aki elkapta, [és] ismerek legalább négy embert, akiknek van, és ezek az ügyfelek láthatóan fel vannak háborodva, amikor engedsz tudják, hogy szerinted ez nem kamu. Itt vannak 5 rémisztő hiba kiszolgálót láttak az újranyitott éttermekben .

8.

Aggódnak a maszkszabály betartatásáért

viseljen maszkot

Mindannyian láttuk összeomlások a maszkpolitikák felett amelyek vírusivá váltak, de képzelje el, hogy Ön volt az a személy, akinek valójában az ügyfelekkel kellett érvényesítenie a maszkszabályt - úgy érezheti, mintha egy bányamezőn járna. A szerverei valóban nem akarják, hogy erőszakos kitöréssel kelljen megküzdeniük csupán azért, mert munkájukat végzik. A étterem tulajdonosa a Royal Oak-ban azt mondta, hogy most maga dolgozik a ház előtt, hogy megkímélje munkatársait a dühös ügyfelektől: 'Megpróbáltam megtenni az ülések nagy részét, mert csak nagyon nehéz, amikor olyan van, mint egy 18 vagy 19 éves [ alkalmazott] elöl kell érvényesítenie a maszk viselését.

9.

Az agresszív ügyfelek valódi gondot jelentenek

idegesíti az ügyfeleket

És nemcsak azért gyűlölik a maszk és a társadalmi elhatárolódási szabályok betartatását, mert utálják a konfrontációt, hanem azért is, mert az éttermi dolgozók valóban félnek saját biztonságukért. - Nagyon felkavaró. Remegsz, miután folytattad ezeket az emberekkel folytatott beszélgetéseket, mert egyszerűen nem tudod. Mi lenne, ha valakit megölnének, mert azt mondták, hogy viseljen maszkot? Folyamatosan aggódsz emiatt - mondta egy kávézó tulajdonosa Evő . Félelmeik pedig teljesen igazolhatók - egy étterem Michiganben úgy döntöttek, hogy bezárják az ajtóikat, miután szervereiket folyamatosan verbálisan megtámadták és megfosztották a maszkok viselésének szabálya miatt.

10.

Néhány ügyfél leállította a borravalót

üres tip jar

Az éttermi dolgozók arról számolnak be, hogy néhány ügyfelük visszatért arra a gondolatra, hogy a borravaló a pandémia alatt választható. 'Néhány [vásárló] úgy érzi, hogy az irányelvek értelmezésének és érvényesítésének módja a tippszámításuk része' - mondta egy étteremigazgató MA . Egy Mac Daddy szervere elmondta nekünk hasonló történet , 'Az ügyfelek egyáltalán nem tippeltek jól. A valaha volt legnehezebben dolgoztam szerverként, és a lehető legkevesebb pénzt keresem, amit el tudtam képzelni.

12.

Vannak olyan menüpontok, amelyeket soha nem ennének meg maguk

forgalmas étterem

Az éttermi szerverek mindig a legjobban tudják, mi történik a kulisszák mögött. Sajnos az étterem működésében vagy elkészítésében gyakran van valami, ami valószínűleg elborzaszt. Ebből a célból sok éttermi dolgozó bevallotta (névtelenül, az interneten), hogy vannak bizonyos menüpontok, amelyeket kiszolgálnak ügyfeleiknek, de soha nem ennék meg magukat . Yikes!

pincér
13.

A citrom az egyik legmocskosabb tétel

Citromos víz

Ez az üdítő citrom ék, amely az italához vagy a tenger gyümölcsei tányérjához tartozik, csírákból állhat. A Kansas City egyik pincérnője bevallotta az interneten: 'Most, hogy egy étteremben dolgoztam, soha nem kérek citromot egy italban. Mindenki megérinti őket. Senki nem mossa őket. Csak lehúzzuk a matricákat, feldaraboljuk és beledobjuk a jeges teába. Tudod ezeket 40 legdurvább dolog az élelmiszerekben és a gyorséttermekben ?

14

A napi ajánlatok drágábbak, de nem mindig frissek

napi különlegességek

Bár a napi különlegességek általában finomnak és csábítónak tűnnek, egy éttermi bennfentes elmondja nekünk szinte mindig drágábbak lesznek, mint a szokásos menüpontok. És nem csak a legmagasabb dollárt fogja fizetni érte, hanem olyan dolgot is elárulhat, amely valójában kevésbé friss, mint más tételek. Sok szakács és pincér bevallotta, hogy a különlegességek általában azokra az összetevőkre készülnek, amelyektől az étterem megpróbál megszabadulni, mert lejárnak.

tizenöt

Jobban szeretik a rendszeres regényeiket az újoncokkal szemben

A pincér barátságosan és normálisan viselkedik az ügyfelekkel szemben egy étteremben.

Lehet, hogy nem meglepő, hogy a pincérek inkább olyan állandó ügyfeleket látnak, akikkel kapcsolatban állnak (és akik jól buktatják őket), mint egy új ember, akit nem ismernek. De ami meglepetést okozhat, hogy a törzsvendégek sokféle juttatást kapnak státuszuk miatt. - Amint rendszeresnek ismerik el, jó dolgok történnek. Megtalálja, hogy a borospohara megtelt anélkül, hogy feltenné a számlájára, különben a séf hozhat neked egy mintát - jegyezte meg az egyik bennfentes.

16.

A friss menüpontok ritkán nem fagynak le

kenyér kosár

Ez a napi fogás különlegesség, vagy a forró kenyér csöpögtetése a kenyérkosarába nagy valószínűséggel több nappal előbb készült és fagyasztott, majd újramelegítve ízlés szerint frissen készült. Rendkívül költségkímélő és bonyolult lenne, ha az éttermek a semmiből készült friss ételeket szolgálnák fel, ezért a menü friss elemei gyakran nem csak. Itt vannak néhány olyan elem, amelyet soha nem készítenek frissen az éttermekben.

8 perc hasizom
17.

Nagyon szigorú magatartási szabályokat kell betartaniuk

Panera alkalmazottja Panera kenyér / Facebook

Az éttermi alkalmazottaknak gyakran szigorú magatartási és ételkészítési szabályokat kell betartaniuk, amelyeket a felsőbb tagok határoznak meg. Ezek olyan dolgok, amelyekről Ön biztosan nincs tisztában - ahogy pincérnője köszönti, ahogyan kezelik panaszait, és még azt is, hogy hány olajbogyót engedhetnek a szendvicsébe, a menedzser előzetesen jóváhagyta. Íme néhány a a legtöbb furcsa szabályt a gyorséttermi alkalmazottaknak be kell tartaniuk.

18.

Valójában nem engedik meg, hogy csak egy kicsit többet adjanak

Gyorséttermi dolgozó megrendeléstSorbis /

Gondolhatja, hogy egy gyors, alkalmi étterem szervere szándékosan spórol a húsával vagy szószával, de valójában nem ez a helyzet. A gyorséttermek szigorú szabályokkal rendelkeznek arról, hogy az egyes összetevők mennyi kerülnek egy burrito vagy egy szendvics elkészítésére. A Chipotle alkalmazottainak azt a utasítást adják, hogy ne adjanak be csak egy kicsit több hús iránti kérelmet anélkül, hogy külön díjat számítanának fel neked, a Subway alkalmazottai pedig meghatározott számú paradicsomszeletet és olívabogyót kapnak minden szendvicsbe. További információ erről itt .

19.

Van egy nap, amikor SOHA nem szabad tenger gyümölcseit rendelni

Kagyló

Még a legnépszerűbb éttermekben is, ahol az élelmiszerek minőségi színvonala magas, a héten vannak olyan napok, amikor a dolgok a legfrissebbek. Ez különösen azokra az összetevőkre vonatkozik, amelyek nagyon romlandóak és kevesebbek, mint egy-két rövid nap alatt, mint a tenger gyümölcsei. - Ne rendeljen halat vasárnap vagy hétfőn. A halszállítás általában hetente kétszer történik, így keddtől péntekig nagyszerű napok vannak. Vagy kérdezze meg az éttermet, mikor kapják meg a magukat - tanácsolja az egyik éttermi dolgozó. Itt vannak 8 ok, amiért soha nem szabad megrendelni a lazacot .

húsz

A gyermekek ételei több cukrot tartalmazhatnak

Gus Valente /

Az egyik pincérnő elmondta, hogy a gyerekmenü tételei több cukorral készülhetnek, mint a szokásos menü Teszünk cukrot a gyerekeink ételeibe elemei, így a gyerekek jobban szeretik őket. Komolyan. Még a gyerekek pizzáihoz is extra cukrot tettünk a tésztába.

huszonegy

Sejtik, ha első randevún jársz

első randi

Nem csak a kínos elpirulás vagy a nyilvánvaló kacérkodás bukhatja ki a szervert az első randevú kapcsán - általában meg tudják mondani, hogy mit rendel, és mennyit billen. 'Az első randevúk, különösen a vak internetes randevúk, remek tippek. Tudja, hogy valószínűleg rendel egy üveg bort, és hagy 20-25% -os borravalót, mert megmutatja magát - mondta egy michigani pincérnő.

Lásd Még