Az új jelentés szerint az első számú ok, amiért meg kell mosni a biotermékeket

6 min read · 18 days ago

 

Amikor elmegy az élelmiszerboltba, hogy friss gyümölcsöt és zöldséget vásároljon, a kettő közül melyiket vásárolja gyakran: hagyományos vagy bio?

A bioélelmiszerek gyakran prémium áron kaphatók, ezért sok amerikai úgy találja, hogy a hagyományos termékek a legmegfizethetőbb és legelérhetőbb megoldás. Míg a bio gyakran hirdetik a jobb A kettő közül egy új jelentés azt sugallja, hogy a címke nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a legbiztonságosabb lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ: A 7 legegészségesebb étel, amelyet most érdemes fogyasztaniA Az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete A FAO, az éhezés megszüntetésére irányuló nemzetközi erőfeszítéseket vezető ügynökség a közelmúltban új jelentést tett közzé Bioélelmiszerek: biztonságosabbak? Ez megkérdőjelezi, hogy a biocímkézés garantálja-e az élelmiszerbiztonságot.

Miért vásároljunk bio?

A jelentés absztraktja rámutat arra, hogy a fogyasztók szemében az ökológiai gazdálkodásra gyakran úgy tekintenek, mint az élelmiszer-előállítás egészségesebb, biztonságosabb és környezettudatosabb módjára. Bár ez a leggyakrabban így van, a FAO egy olyan kulcsfontosságú információval foglalkozik, amelyre talán nem is gondol.

konyhakerti vetemények

Az ökológiai minősítés valójában azokat a termékeket jelöli, amelyeket bizonyos szabványok szerint állítanak elő a termelés, a kezelés, a feldolgozás és a forgalomba hozatal során, és amelyek más előnyökkel járnak: jobb bevételek a kistermelők számára és nagyobb élelmiszerbiztonság, környezeti előnyök, mint például a jobb talaj- és vízminőség, valamint a biológiai sokféleség megőrzése, valamint az állatok jólétének javulása – áll a jelentésben. Ezért, noha az ökológiai mezőgazdaság különböző továbbfejlesztett gyakorlatokhoz kapcsolódhat, az ökológiai kifejezés önmagában nem garancia az élelmiszerbiztonságra.Holisztikus szempontból a biogazdálkodás a jobb út, mivel ez a mezőgazdasági forma az élelmiszer-rendszerek társadalmi és környezeti szempontjainak egyaránt előnyös. A jelentés szerint azonban azt állítani, hogy a biogazdaságok nem használnak növényvédő szereket, pontatlan állítás. A potenciálisan káros, szintetikus peszticidek helyett az ökológiai mezőgazdaság ehelyett vetésforgóra, komposztálásra és biológiai kártevőirtásra támaszkodik a talaj termelékenységének fenntartása, a növények tápanyagellátása, valamint a rovarok, gyomok és egyéb kártevők elleni védekezés érdekében.

Ez még mindig egy lépésnek számít a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok felett. A Környezetvédelmi Munkacsoport (EWG) a közelmúltban kiadta a Shopper's Guide to Pesticides in Produce című kiadványát, amely tartalmazza a Piszkos tizenkettő listája, azaz a 12 legjobb növény és zöldség, amelyek a legtöbb növényvédő szert tartalmazzák. Noha az EWG azt állítja, hogy több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani – legyen az hagyományos vagy bio – jobb, mint kevesebbet fogyasztani (és helyette a feldolgozott élelmiszerek mellett dönteni), mégis azt javasolják, hogy biovásárlást vásároljon, ha a pénztárcája engedi.

Termelni, piacra dobni

Az is fontos, hogy csökkentsük a peszticideknek való kitettséget, mert a peszticidek számos egészségügyi ártalmat okoznak, mint például a rák, a hormonális zavarok és a gyermekek fejlődő agyának károsítása. Az ökológiai termékekre való átállás hatékony módja a peszticid-expozíció csökkentésének – mondta Thomas Galligan, Ph.D. és az EWG toxikológusa. nemrég mondta el nekünk .

A fő elvitel?

A következőket kell kivonnia ebből a jelentésből: Folytassa a gyümölcsök és zöldségek alapos öblítését és dörzsölését, függetlenül attól, hogy bio vagy hagyományos. Csak azért, mert egy terméknek biocímkéje van, még nem jelenti automatikusan azt, hogy az élelmiszer biztonságosan fogyasztható megfelelő mosás nélkül, amihez gyakran csak a kezed és meleg víz kell. Az FDA biztosítja hét hasznos tipp a gyümölcsök és zöldségek tisztításához hogy elkerülje az olyan baktériumok lenyelését, amelyek élelmiszer eredetű betegségekhez vezethetnek.

édesburgonya street kitchen

További információért feltétlenül nézze meg A 15 legtisztább étel az élelmiszerboltok polcain egy szakértő szerint .

Lásd Még